
Zgodnie z rozporządzeniem Rady Ministrów z dnia 28 maja 1996 r. w sprawie posiłków profilaktycznych i napojów (Dz. U. nr 60 poz. 279) pracodawca ma obowiązek nieodpłatnie zapewnić pracownikom zatrudnionym w warunkach szczególnie uciążliwych: posiłki w formie jednego dania gorącego; gdy pracodawca nie ma możliwości wydawania posiłków ze względu na rodzaj wykonywanej przez pracownika pracy lub ze względów organizacyjnych, wówczas może zapewnić w czasie pracy korzystanie z takich posiłków w punktach gastronomicznych albo przyrządzanie posiłków przez pracownika we własnym zakresie z otrzymanych od pracodawcy produktów.
W związku ze zbliżającym się okresem zimy, w którymwzrasta zapotrzebowanie na dania gotowe, postanowiliśmy zasięgnąć wiedzy na tentemat w firmie Łabimex. Jest to wiodący producent dań gotowych, który posiadawieloletnie doświadczenie w tym zakresie oraz długą listę zadowolonych zewspółpracy klientów.
Firma Łabimex swoją działalność rozpoczęła w 1990 roku.Jej siedziba znajduje się w Wielkopolsce na czystym ekologicznie tereniePrzemęckiego Parku Krajobrazowego. Firma posiada certyfikaty IFS Food, ISO9001:2009 oraz HACCP. Wśród produktów firmy możemy znaleźć tradycyjne daniakuchni polskiej, uwielbiane przez Polaków, są to m.in. fasolka po bretońsku zkiełbasą lub boczkiem, gołąbki w sosie pomidorowym, tuszonka, flaki, klops wkapuście, a także zupy: grochówka, gulaszowa, kapuśniak czy fasolowa. Ponadtofirma ma do zaproponowania nową linię produktów o najwyższej jakości, m.in.kiełbaski
w sosie pomidorowym czy żeberka w kapuście. Jak mówi Prezes firmy Łabimex,
Pan Władysław Łabiński, zaufanie naszych klientów zostało zdobyte dziękinajwyższej jakości oferowanych produktów oraz recepturze, która byładoskonalona przez lata. Ponadto należy wspomnieć, iż firmę Łabimexcharakteryzuje szybka realizacjazamówień oraz troska
o dobro klienta.
Katarzyna Skoracka